Föreningsinfo

Föreningens historia
Aspås IF bildades 1930. Direkt efter bildandet av föreningen påbörjades arbetet med att anlägga en fotbollsplan i en skogsbacke ovanför Aspås kyrka. Planen döptes till Trångvallen efter fastigheten den ligger på. Planen är flitigt använd även i våra dagar. En av fördelarna med planen är att den sällan utsätts för isbränna, vilket flera klubbar i kommunen har nytta av vid seriestarten.

De första åren stod fotboll, friidrott och längdskidor på programmet. Under 50-talet endast fotboll. Klubben fostrade en av Jämtlands stora fotbollsstjärnor på 50-talet, Olle Håkansson. Han gick vidare till IFK Östersund för att sedan kröna karriären med allsvenskt spel I IFK Norrköping och landslagsplats vid fotbolls-VM 1958.

Från 70-talet utökades klubbens aktiviteter med innebandy och skidskytte. Aspås IF blev en av landets främsta klubbar i skidskytte för damer med flera SM-guld individuellt och i stafett. 1978 anlades elljusspår i fotbollsplanens omgivningar. En ishockeyrink byggdes i början av 90-talet. Hela området kallas idag för Utpusten där det också finns värmestuga och vallabod.
I slutet av 90-talet och början av 2000-talet var klubben mycket framgångsrik i längdåkning för ungdomar.

Dagens verksamhet består av skidor, längdskidor, innebandy, löpning, simning, rörelselek, cirkelträning mm. Verksamheten är främst inriktad på barn och ungdomar.

Vår anläggning Utpusten är mycket välskött både sommar som vinter och används flitigt även av utomsocknes då Krokom t.ex. saknar elljusspår.

Kort sagt: Vi är stolta över vår klubb och vår fina anläggning.

Gunnar Hellström, 2017 Reviderat 2023

Scroll to top